Mit takar pontosan az alpesi tej és alpesi régió fogalma?
Az alpesi tej alpesi régiókból származik. A Milka csokoládéhoz használt alpesi tejet az Alpok hegylábairól és völgyeiből szerezzük be. Amikor arról beszélünk, hogy 100%-ban alpesi tej, akkor azokra a meghatározásokra hivatkozunk az Alpok és az alpesi régió kapcsán, melyeket az Alpesi Egyezmény
* és a Német Tejipari Egyezmény fektettek le**.
* Az Alpok Védelméről Szóló Egyezményt 1991-ben írták alá az alpesi államok (Ausztria, Olaszország, Franciaország, Svájc, Németország, Szlovénia, Lichtenstein, Monaco) és az EU részvételével. Az egyezmény célja az alpesi régió határokon átívelő fenntartható fejlesztése.
** A Német Tejipari Egyezmény Alpesi Szándéknyilatkozata (2012. február 14.)
A Milkához használt alpesi tej (alapanyagok) fenntartható forrásokból származik/származnak?
Támogatjuk azokat az erőfeszítéseket, melyek a tejipari szektor fenntarthatóságát segítik, mint például a Tejipari Fenntarthatósági Keretrendszert, ami egy olyan belső, tejipari kezdeményezés, mely globális előírásokat fektet le a fenntartható tejtermelés érdekében. Ugyanakkor az iparági sztenderdeket is betartjuk, és folyamatosan követjük, mennyire felelünk meg ezeknek.
Mennyire érintette a veganizmus térhódítása a Milka márkát és az alapanyagokat, melyeket a csokoládéelőállításhoz használnak?
Az alpesi tej az elmúlt 120 évben kulcsfontosságú összetevője volt a Milkának, és fontos szerepet játszik a Milka finom, gyengéd ízének kialakításában, amit olyan jól ismernek és annyira szeretnek a fogyasztóink. Örülünk neki, hogy az emberek most már széles palettáról választhatnak, ha tejről van szó, és teljesen tiszteletben tartjuk azok választását is, akik vegán termékeket fogyasztanak. A Milkánál továbbra is arra törekszünk, hogy fogyasztóinkat csodálatos ízű csokoládénkkal kényeztessük, és az alpesi tej elengedhetetlen alapanyag lesz számunkra a jövőben is.
A Milkához használt tej folyékony/természetes?
100%-osan természetes alpesi tejet használunk, ami egy 100 kilométeres alpesi körzetből, körülbelül 800 farmról származik, melyeken átlagosan 60 tehenet gondoznak.
Nem teljesen tiszta, hogyan képes ilyen kevés farm/tehén a Milka számára elegendő tejet termelni.
A 100%-os alpesi tej csupán egy a számos kulcsösszetevőből, melyeket gyengéd ízű csokoládénk előállításához használunk. További elengedhetetlen alapanyagok például a cukor, a kakaóvaj, a kakaósűrítmény, és egyéb hozzávalókat is használunk esetenként, például mogyorót vagy különböző ízeket. Mivel a tej csupán egyik alapanyaga csokoládénknak, a körülbelül 800 farmon gyengéden megtermelt tej bőséges forrást jelent.
A Milkához használt tej organikus, legelői tej, vagy hitelesített például a Fairtrade által?
Az általunk használt alpesi tej nem organikus és nem hitelesített egyetlen szervezet által sem.
Az Alpok létfontosságú elemei a Milka márkának, lévén, hogy 1901-es alapításunk óta alpesi tejet használunk. Azért vásárolunk alpesi tejet, mert meggyőződésünk, hogy ettől olyan gyengéd ez a különleges csokoládé. A tej minőségi farmokról származik az alpesi régió egy 100 kilométeres körzetéből. Ezen a vidéken egymást érik a dús, zöld legelők, melyek a lehető legjobb feltételeket nyújtják a tehenek és a magas minőségű tej számára.
Az alpesi tej szintén része a közösségek és farmerek iránti elkötelezettségünknek. Ez a tej körülbelül 800 farmról származik, melyeken átlagosan 60 tehenet gondoznak. A legtöbb farmot kisgazdaság formájában családok működtetik, és a hagyományt generációról generációra adják tovább. Büszkék vagyunk arra, hogy kis, helyi, alpesi farmokat segítünk a boldogulásban ezen a csodálatos tájon, és arra törekszünk, hogy ezt a gazdag hagyományt megőrizzük.
A Milka összes termékében használják az alpesi tejet (alapanyagokat)?
A Milka egy olyan termék, amely hűséges saját örökségéhez és hagyományaihoz, ezért az összes, a csokoládénkhoz használt alpesi tejet egy 100 kilométeres körzetből, körülbelül 800 farmról szerezzük be. A tej az Alpok völgyeiből és alpesi hegylábakról származik. Valójában a Milka kizárólag az alpesi országokból származó tejet használ a csokoládéjában már több mint száz éve. Amikor arról beszélünk, hogy 100%-ban alpesi tej, akkor azokra a meghatározásokra hivatkozunk az Alpok és az alpesi régió kapcsán, melyeket az Alpesi Egyezmény* és a Német Tejipari Egyezmény fektettek le**.
* Az Alpok Védelméről Szóló Egyezményt 1991-ben írták alá az alpesi államok (Ausztria, Olaszország, Franciaország, Svájc, Németország, Szlovénia, Lichtenstein, Monaco) és az EU részvételével. Az egyezmény célja az alpesi régió határokon átívelő fenntartható fejlesztése.
** A Német Tejipari Egyezmény Alpesi Szándéknyilatkozata (2012. február 14.)
A Milka farmjai közül hány található az Alpok előhegységein vagy hegyvonulatain?
A Milka egy olyan termék, amely hűséges saját örökségéhez és hagyományaihoz, ezért az összes, a csokoládénkhoz használt alpesi tejet egy 100 kilométeres körzetből, körülbelül 800 farmról szerezzük be. A tej az Alpok völgyeiből és alpesi hegylábakról származik. Valójában a Milka kizárólag az alpesi országokból származó tejet használ csokoládéjában már több mint száz éve.
Amikor arról beszélünk, hogy 100%-ban alpesi tej, akkor azokra a meghatározásokra hivatkozunk az Alpok és az alpesi régió kapcsán, melyeket az Alpesi Egyezmény* és a Német Tejipari Egyezmény fektettek le**.
* Az Alpok Védelméről Szóló Egyezményt 1991-ben írták alá az alpesi államok (Ausztria, Olaszország, Franciaország, Svájc, Németország, Szlovénia, Lichtenstein, Monaco) és az EU részvételével. Az egyezmény célja az alpesi régió határokon átívelő fenntartható fejlesztése.
** A Német Tejipari Egyezmény Alpesi Szándéknyilatkozata (2012. február 14.)
Kínában és a világ más részein is kapható a Milka. Ezek a termékek is az alpesi régióból származó tejet tartalmaznak?
Igen. Minden Milka csokoládé előállításához az Alpokból származó tejet használunk, beleértve a nem EU-s piacra szánt termékeinket, így a Kínában forgalomba kerülőket is.
Milyen adalékanyagokat és stabilizátorokat adnak a tejhez és a csokoládéhoz?
Kizárólag magas minőségű alapanyagokat használunk, hogy létrehozzuk a gyengéd ízű Milka csokoládét, melyet fogyasztóink olyan jól ismernek és szeretnek. A Milka csokoládé alapösszetevői a kakaó, a tej és a cukor. Alkalmanként más összetevőket is használunk, mint például mogyorót és különböző ízeket. A termékeinkben használt összes összetevőt jól láthatóan feltüntetjük a csomagoláson, hogy segítsük a fogyasztókat a tudatos vásárlásban.
Folyton a Milka természetességét hangsúlyozzák, hogy a fogyasztók azt higgyék, „egészséges” csokoládét esznek. Ellenben a Milka E476-ot és E471-et tartalmaz, amikről azt gyanítják, hogy karcinogén hatásúak.
(Ez a Milka Bubbly tejcsokoládé, Bubbly Caramel, Milka Peanut Crisp, Milka & TUC, Milka & LU, Milka Caramel termékekre érvényes.).Néhány csokoládénkban használunk E476-ot. Ez a hozzávaló a különböző összetevők elegyítésében segít a sima állag érdekében. Az E442-t szintén annak érdekében alkalmazzuk, hogy jobban olvadjon tőle a csokoládé.Lévén, hogy a csokoládénk minősége és biztonságos fogyasztása kiemelt jelentőséggel bír számunkra, különös figyelmet fordítunk alapanyagaink kiválasztására. Emellett minden, a termékeinkben használt adalékanyagot jól olvashatóan feltüntetünk csomagolásainkon, így a vásárlók szabadon és megfontoltan eldönthetik, hogy termékeink megfelelnek-e elvárásaiknak.
Mi a Milka álláspontja a cukor kapcsán?
A Milka csokoládé alapösszetevői a kakaó, a tej és a cukor. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk az embereknek a csokoládéfogyasztás élvezetében és a kiegyensúlyozottság elérésében, épp ezért termékeink cukortartalmának csökkentése továbbra is folyamatos cél. Az évek során több cukortartalom-csökkentést is végrehajtottunk a Milka termékpalettáján.
Tartalmaz a Milka pálmaolajat?
Egyetlen klasszikus Milka csokoládéban sem használunk pálmaoljat. A szélesebb palettát tekintve a pálmaolajat arra használjuk, hogy csokoládéink, kekszeink és egyéb termékeink töltelékeinek krémes, puha állagot adjunk. Nagyon komolyan vesszük a pálmaolajszektor kihívásait, és elkötelezettek vagyunk a pálmaolaj fenntartható, környezet- és társadalomtudatos előállítása iránt.
Tudj meg többet elkötelezettségünkről:https://www.mondelezinternational.com/impact/sustainable-resources-and-agriculture/agricultural-supply-chain/palm-oil
A Milka milyen felelősséget vállal a fogyasztók körében az egészséges étkezés népszerűsítése érdekében?
Hisszük, hogy számunkra a legfontosabb cél az ízletes, gyengéd Milka csokoládé készítése, amit annyira szeretnek a fogyasztóink. Arra biztatjuk az embereket, hogy mindig mértékkel fogyasszanak csokoládénkból, így mindannyian szabadon, az ajánlott napi fogyasztási mennyiség túllépése nélkül, élvezhetjük, amit szeretünk. A Ezért kínálunk egyszeri fogyasztási lehetőségeket is, melyek 250 kalóriát vagy kevesebbet tartalmaznak.