A little tenderness makes a big difference

Cocoa Life

A Milka 2018-ban kezdett a Cocoa Life programnak köszönhetően fenntartható forrásból származó kakaót használni, 2019 végéig pedig azt szeretnénk elérni, hogy kizárólag ilyen kakaóból készüljenek termékeink.

A kakaó csokoládénk lelke. A Cocoa Life programnak köszönhetően arra törekszünk, hogy a Milka valódi gyengédséggel készüljön. Termékeink előállítása során az odafigyelés központi szerepet játszik, így nézünk szembe azokkal a bonyolult kihívásokkal, melyekkel a kakaótermesztőknek és közösségeiknek meg kell küzdeniük, mint a klímaváltozás, a nemek közötti egyenlőtlenség, a szegénység és a gyermekmunka. A Cocoa Life öt kakaótermesztő országban – Ghánában, Indonéziában, Indiában, Brazíliában és a Dominikai Köztársaságban – igyekszik teljes körű segítséget nyújtani a problémák orvoslására.

Szívünkön viseljük a csokoládénkba kerülő összetevők sorsát, és támogatjuk a termesztők közösségeit a kakaó fenntartható módon történő előállításában. Kéz a kézben dolgozunk azokkal a nőkkel és férfiakkal, akiknek a kakaó biztosítja a megélhetést; közös erővel találunk megoldásokat, amelyekkel ez a projekt jövedelmező tevékenységgé válhat olyan felelősségteljes és önfejlesztő közösségek kialakulása révén, melyeknek fontos saját fejlődésük, ugyanakkor gondoskodnak a természeti erőforrások megóvásáról is.

arrow deco
cocoa tree cocoa worker
cocoa worker

A részletekre a lehető legnagyobb figyelmet fordítva több mint 142 800 termesztő részesült mezőgazdasági oktatásban, és 1,2 milliónál is több facsemetét osztottunk ki, melyek megfelelő védelmet biztosítanak a növényeknek, és kiegészítő jövedelemforrást jelentenek a gazdáknak, akik így a lehető legnagyobb haszonnal művelhetik a kakaócserjéknek otthont adó értékes ültetvényeket.

A Milkánál tudjuk, hogy egy kis odaadással hatalmas dolgokat lehet véghez vinni. A Cocoa Life programmal vállaljuk, hogy 10 év alatt 400 millió dollárt fordítunk arra, hogy 200 000 termesztőnek lehetőséget biztosítsunk a megélhetésre és több mint 1 000 000 embernek segítsünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a változáshoz idő kell – addig is viszont elkötelezetten támogatjuk termesztőink közösségeit a fejlődésben: 2018 óta a Cocoa Life 1476 közösségben 142 800 termesztőnek nyújtott segítséget.

arrow deco
cocoa treatment cocoa piece
cocoa mix

A közösségeket pénzügyeik kezelésében a Vidéki Megtakarítási és Hitelnyújtó Egyesületek segítik. A termesztők itt pénzt takaríthatnak meg, a közösségi pénztárakból pedig akár kölcsönt is felvehetnek. Ezekkel az intézkedésekkel támogatjuk a termesztők fenntartható gazdálkodást célzó erőfeszítéseit, és bátorítjuk őket, hogy hosszútávú, elsődleges tevékenységként tekintsenek a kakaótermesztésre.

Hogy biztosak lehessünk abban, hogy termesztőink számára valóban gyümölcsöző az együttműködés, kakaóbeszerzési láncunkat a FLOCERT, a méltányos kereskedelem nemzetközi tanúsító szervezetével minősíttettük, az Ipsos által végzett független felmérések pedig pozitív hatásunkat mutatják.

Ha termékeinken meglátják a Cocoa Life logóját, biztosak lehetnek benne, hogy a csokoládéba kerülő kakaó fenntartható gazdálkodásból származik, a termesztők pedig részesülnek a program nyújtotta előnyökből. A Milka csomagolásán a Cocoa Life logó azt jelzi, hogy olyan odafigyeléssel és gyengédséggel készül, melyet fogyasztóinkkal együtt mi is elvárunk egy csokoládétól.

arrow deco
cocoa pouring cocoa chocolate
cocoa final